top of page

Goede voornemens


Het is bijna 2022 en weer hoog tijd voor goede voornemens! Maar wist je dat meer dan de helft na een half jaar terugvalt in oude gewoontes?

Ik geef je tips die je gaan helpen om jouw doelen wél te behalen in 2022


🌟 Maak je doelen tastbaar. Je maakt meer kans op het volhouden van je goede voornemens door deze zo concreet mogelijk te formuleren. Schrijf niet alleen maar op wat je wilt gaan bereiken maar ook hoe. Wil je financiële vrijheid te ervaren, schrijf dan bijvoorbeeld op dat je 500 euro per maand meer wilt verdienen.


🌟 Maak je doelen haalbaar. Wees eerlijk tegen jezelf over de middelen en tijd die je hebt om je doelen te bereiken. Wanneer je normaal nooit sport, maar nu jezelf opeens gaat verplichten om 7 dagen per week te gaan, ga je dit niet volhouden en verlies je gauw je motivatie.


🌟 Maak je doelen meetbaar. Op deze manier kun je tussentijds kijken hoever je al bent gekomen en weet je wanneer je jouw doel hebt bereikt. Als je een betere conditie wilt kun je bijvoorbeeld regelmatig een conditietest doen. 🌟 Maak je doelen planbaar. Als je naar een doel begint te werken zonder plan, zul je snel merken dat je opgeeft na een tegenslag. Maak dus een duidelijke planning. Wil je een betere ochtendroutine, plan dan bijvoorbeeld dat je iedere ochtend begint met het schrijven van één bladzijde in je journal en met 5 minuten mediteren.

🌟 Maak je doelen zichtbaar. Schrijf het op en hang het aan je koelkast, aan je computer, en in de auto, zodat je jezelf er dagelijks aan herinnert. Maak ook een moodboard over hoe je leven er uit zou zien wanneer je jouw doel hebt bereikt. Kijk hiernaar als het een keertje minder gaat zodat je ziet waar je het voor doet.


🌟 Maak je doelen behapbaar. Deel ze in in kleinere etapes en werk naar ieder stap toe. Wil je stoppen met roken, probeer dit dan niet in één dag maar rook bijvoorbeeld iedere week 1 sigaret minder. Zie deze stapjes als successen en beloon jezelf! Dit maakt het makkelijker om vast te houden aan je nieuwe gewoonten op de lange termijn.


Wat zijn jouw goede voornemens voor 2022?


Comments


bottom of page