top of page

Januari vs december


Het einde van dit bewogen jaar nadert, en op 1 januari had ik nooit verwacht dat ik nu zou staan waar ik sta. Een eigen onderneming, fibromyalgie, een heftige burn-out en weg uit loondienst - positieve en negatieve ontwikkelingen die mijn leven compleet hebben veranderd.


Het jaar begon goed, of nouja, hij begon oké. Want we zaten in een lockdown, avondklok, coronashit, en daar werd niemand gelukkig van. Maar verder ging het goed, we had ons eigen huisje, twee poezenbaby’s, een half jaar getrouwd en ik had een baan met vast contract. Wat wil een mens nog meer?


De tijd vloog voorbij - niet omdat ik het nou zo naar mijn zin had - maar omdat ik het gevoel had dat ik vanaf de zijlijn mee aan het kijken was.


Ik had niet meer het gevoel dat ik leefde - maar dat ik werd geleefd.


In juni ging ik naar de huisarts, eigenlijk alleen voor mijn aanhoudende hoofd- en nekpijn en oververmoeidheid, maar ze bleef maar doorvragen en dieper graven om tot de kern van mijn klachten te komen.


En toen vielen de puzzelstukjes op zijn plek. Een burn-out. Die er al jaren heeft gezeten, maar die ik al die tijd heb weggestopt omdat ik dacht dat deze gevoelens hoorden bij het volwassen worden. Bij de ratrace van werken eten slapen werken eten slapen.


Niet dus.


En ja, het was een klap, een schrok, een donderslag, en ik werd hardhandig met beide benen op de grond gezet. Een dieptepunt, maar ook een keerpunt, wat ervoor zorgde dat ik op zoek moest gaan naar wat mij wél gelukkig maakt. Naar waar ik wél energie van krijg. Wat me in staat stelde om terug naar mijzelf te keren, naar wie ik ben en wat ik waard ben.


En nu sta ik hier, een half jaar later, mijn eigen onderneming en wat ben ik trots!


Nee, ik ben nog lang niet waar ik wil zijn. Nee, ik verdien er nog geen goud geld mee. En ja, ik heb nog extreem veel dagen dat ik me slecht voel.


Maar ik krijg zóveel energie van het ondernemen - ik doe wat ik leuk vind, ben mentaal sterker geworden, kan mijn creativiteit kwijt en mijn chaotische brein omzetten in goudklompjes.


And I’m fucking proud of that!Hoe zie jij jezelf nu ten opzichte van januari?

Comments


bottom of page